torstai 13. joulukuuta 2012

Vauvauutisia

Kauniisti pyöristynyt ja tiineyden aikana selvästi aikuistunut Maddy pullautti joulukuun ensimmäisellä viikolla maailmaan sievän ruunikon orivarsan! Odotettu varsa syntyi vähän etuajassa, mutta oli silti jo syntyessään melko isokokoinen - eikä ihme, hevoslapsen isä kun on 172-senttinen. Maddy hoiti synnytyksen ongelmitta yön pimeinä tunteina, eikä eläinlääkäriä tarvittu. Varsa oli jaloillaan reilun tunnin kuluttua syntymästään ja sen imemisrefleksi on ollut heti alusta alkaen voimakas. Maddy hyväksyi tulokkaan nisilleen nopeasti, ja äiti ja poika voivat molemmat hyvin. Näin tamman omistajan roolissa en siis voisi olla tyytyväisempi!

Vauvan omistaja Yhdysvalloissa halusi toki heti kuvia ja strategisia mittoja uusimmasta hevosestaan, ja minä niitä auliisti hänelle sähköpostitse lähetin. Vastausviestissä tuli paitsi ihailuja myös pojan nimi, Modern Misfit. Pikku Fit tulee kuulemma vielä valloittamaan maailman laukkaradat. Minun tehtäväni on nyt antaa pojalle parhaat mahdolliset eväät elämään, jotta se kahden vuoden päästä painaa rapakon takana hiekkaradoilla kovempaa kuin kukaan muu. Vaativa homma, mutta tämän varsan kanssa minua ei huoleta mikään - se on vahva ja voimakas niin rakenteeltaan kuin luonteeltaankin, ja vauhtia piisaa jo tallipihassa.

Maddyn seuraava astutus ei ole vielä selvillä. Pikkuvarsaa ei tietenkään lähdetä heti lennättämään äitinsä uuden sulhon perässä ympäri maailmaa, mutta todennäköisesti Maddyn entinen omistaja haluaa toisen astutuksen jo vuoden sisään. Nähtäväksi jää, miten käy. Varma on vain se, että suunnilleen kuuden kuukauden kuluttua joudun luopumaan Fitistä ja siinä vaiheessa, kun se juoksee laukkaradoilla, on Maddylla jo toinenkin lapsi - jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!