maanantai 24. joulukuuta 2012

Jouluaaton taikaa

Kotitalossa käyvän jouluhumun lomassa (lue: koko suku käymässä) lähdin tekemään iltatallia. Tupa oli täynnä väkeä ja sainkin päivällä itselleni 12-vuotiaasta Hennasta ahkeran apulaisen jakamaan iltaheinät valmiiksi hevosille karsinoihin ja muutenkin auttamaan tallihommissa. Tämän lisäksi jokainen hevonen sai väkirehunsa, yhden piparin ja jouluomenan kuten meillä on perinteenä tehdä. Aikaisemmin päivällä olimme jo ehtineet kokeilla reki-ajelua Jaavan kanssa.


Hain hevoset sisään, talutellen niitä pareittain tai yksi kerrallaan, ihan hevosesta riippuen. Oli ihan mukava, kun moni hevonen tallusti ihmeen leppoisasti vierelläni, ilman hirmuista kiirettä, kuten yleensä. Ehkä niilläkin oli hieman joulumieltä ilmassa. Talli oli tip-top ja jäin kuuntelemaan hetkeksi rauhoittavaa rouskutuksen ääntä. Tallin omistajan ehdottomasti parhainta antia on juurikin tällaiset hetket, voisin sanoa että tuskin mikään voittaa tällaisia hetkiä.

Vaihdoin pari lyhdyssä ollutta tuikkua uusiin, ne olivat ehtineet jo palaa koko päivän ajan. Hetken rauhan jälkeen sammuttelin valot ja suljin ovet, siirtyen takaisin tuvan hälinään. Pian joulupukin olisi aika tulla jakamaan lahjat.

Rauhallista joulua ja uuttavuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!