maanantai 10. syyskuuta 2012

Varsojen vilinää

Talliimme syntyi toissa päivänä, rautias torinhevos-tamma, jonka päätin nimetä Neringaksi. Samoin 10 päivää sitten, aivan syyskuun alussa maailmaan tupsahti toinenkin heppavauva, torinhevos-ori Ciriaco. Vihdoinkin tämä kasvatus alkaa ottamaan enemmän vauhtia siipiensä alle, sillä Neringahan on suvultaan jo peräti kolme-polvinen!
© Steve's Wildlife
Neringan isä on nimeltään Nicotinecall PB ja varsa on tullut ehdottomasti enemmän isäänsä. Rossun musta väri ei näy varsassa lainkaan, vaikka torinhevosen jyhkeyttä siinä onkin jo huomattavissa. Saa nähdä mitä tammasta tulee, se on ainakin virkeä kuin peipponen, toisin kuin Ciriaco. Varsominen meni Rossun osalta loistavasti, eikä kestänyt kauaa, joten tammakaan ei jäänyt kovin väsyneeksi.

Ciriaco puolestaan on vähän rauhallisemman puoleinen. Joskus se pyrähtelee muutamia laukka-askeleita, mutta ori ei jaksa innostua Neringan sätkyilystä suuntaan ja toiseen. Emäänsä Jaavaa Ciriaco kyllä tykkää kiusata.. Niinkin pitkään että ensimmäistä kertaa varsonut tamma meinaa jo nyt menettää hermonsa. Jaava kuitenkin näyttää pärjäävän varsansa kanssa yllättävän hyvin, vaikka aluksi se tuntuikin olevan hieman hukassa ja ehdin jo säikähtää.

-Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!