lauantai 22. syyskuuta 2012

Astutusreissu täysiverisen tapaan

Kutakuinkin kuukausi sitten sain erittäin tervetullutta sähköpostia. Viesti sisälsi tiedot orista, jonka olisi määrä astua Maddy heti, kun se tulee kiimaan. Minullahan on tamman ex-omistajan kanssa sopimus, jonka mukaisesti hevonen on minun, mutta hänen valitsemistaan oreista syntyneet Maddyn kolme ensimmäistä jälkeläistä hänen. Tammani ensimmäisen miehen valintaan minulla ei siis ollut osaa eikä arpaa, mutta enpä olisi parempaa päätöstä itse osannutkaan tehdä – Farleigh Acresin omistama maileri Rapid Riddle on nimittäin upeasti menestynyt ja aivan uskomattoman komea! Farleighin orit astuvat tammoja vain luonnonmukaisesti, mikä tarkoitti sitä, että Maddylla olisi edessään pitkä matka Yhdysvaltoihin ja takaisin. Voin sanoa, että kyllä jännitti!


Maddy ei kovin kauaa jaksanut tuon orhin tapaamista odotella, sillä kiiman merkit alkoivat näkyä pari viikkoa viestin vastaanottamisen jälkeen. Hädissäni soittelin tamman entiselle omistajalle jatkuvasti ja kyselin toimintaohjeita, mutta hän lupasi hoitaa kaiken. Minun piti vain pitää tamma ehjänä vielä muutama päivä. Niinhän siinä sitten kävi, että kaikki huolehtimiseni oli ollut täysin turhaa. Pitkäshuiskea pojankloppi hevosrekkoineen saapui pihaan täsmälleen entisen omistajan ilmoittamana ajankohtana, toppasi Maddyn matkaa varten ja talutti sen kyytiin. Minä jäin huiskuttamaan tallin pihaan, innoissani ja peloissani yhtä aikaa. Tammani tekisi matkaa Itä-Suomesta Yhdysvaltoihin osaksi lentokoneella ja osaksi teitä pitkin, mikä tarkoittaisi montaa vaaranpaikkaa.

Reilun viikon kuluttua Maddy oli kuitenkin takaisin Järviluodon pihassa, täysin kunnossa ja energiaa täynnä. Se oli kuulemma viihtynyt isossa tallissa ja lämpimämmässä ilmastossa loistavasti ja saanut kehuja hyvästä käytöksestään. Matkanteko ei tätä hevosta juuri rasita, eikä se ollut aiheuttanut kenellekään harmaita hiuksia. Astutus oli onnistunut hyvin, mutta tietysti vasta jonkin ajan kuluttua saamme tietää, onko Maddy tiineenä. Peukut pystyyn sen puolesta, että on! Mahdollinen varsa lähtee kylläkin heti vieroituksen jälkeen rapakon toiselle puolelle ja mammaloma keskeyttää Maddyn hyvin alkaneen uudelleenkoulutuksen ja treenin kohti kenttäkisoja, mutta minusta olisi aivan ihanaa saada seurata tammani vatsan pyöristymistä ja myöhemmin pikkuisen hevoslapsen kasvua!

- Karla

1 kommentti:

  1. Voi miten kivaa! :). Saadaan talliin välillä muitakin kuin vain torinhevosvarsoja ;D.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!