perjantai 1. maaliskuuta 2013

Hurja sairaslomailee.


Tämä on takautuva teksti oikeastaan jo tammikuun puolelta ja kertookin hieman sen kuulumisia viimeisen kuukauden ajalta.

Hurjan kanssa kotiuduttiin Järvikseen jo jokin aika sitten, muutamia päiviä ennen muuttoa Oriin oikea etunen kuitenkin oli lämmin ja turvotteli(mitä lie riehunut..), joten saatiinkin heti soitella eläinlääkäriä uudelle tallille. Ensiapuna tietysti oli kylmäilyt ja levot, virallista tuomiota odotellessa.  Raviradan klinikalle lähdettiin heti alkuviikosta tutkituttamaan Hurjan kinttua ja tuomiona oli onneksi  ”vain” jänteen tulehtuminen joka kaiken lisäksi huomattiin aikaisin ja jalka ei kerinnyt menemään pahemmaksi. Ultraaminen oli helppo projekti ja Hurja käyttäytyi oikein herrasmiehiksi  omaan tapaansa.  Eläinlääkäri oli tuttu ja hoitanut vuosikausia niin ravi- kuin ratsuhevosiakin, myös vanhoja työpaikan hevosia joten luotto häneen oli suuri.  Kuntoutuksena oli kahdeksan viikon kävelykuuria narusta (5-10min 2 x päivässä), kävelytyksen mainittiin jumppaavan jalkaa ja edistävän jännesäikeiden asettumista.  Kävelytyksen jälkeen kylmäys 15-20min. Kävelytystä jatketaan ja lisätään asteittain lopulta 60 minuuttiin noin 12 viikon kuluttua. Tarhauskielto ainakin ensimmäiset 6 viikkoa. Ehdoton karsinalepo ainakin ensimmäiset  7 päivää.
Tämä siis tarkoittaa sitä että tallilla saa rampata jatkuvasti, Orin koulutus myöhästyy ja että tarvitsen ehdottomasti tarvitsen myös apuvoimia Hurjan hoitoon.. toivotaan siis että löydän tehokkaan ja innostuneen hoitajan!


Kuvasta kiitos Flickr / UGA College of Ag


Hoito-ohjeet:
- 2 x päivässä 15-20min kävelylenkki narussa.      

- Kylmätään 15-20min 4-6 x päivässä noin reilun viikon ajan. Tämän jälkeen kylmäys vain kävelytyksen jälkeen. 

Yöksi tukiside (varo laittamasta liian tiukalle!) Tulehduskipulääkettä(esim Orudisgeeli) voi laittaa vauriokohtaan tukisiteen alle.



Tällaista siis tänään.. allekirjoittanut on aloittanut kaikenlisäksi uudessa työssä joten aika on valmiiksikin kortilla. Toivotaan kuitenkin että päästään Hurjan kanssa pian takaisin treenien pariin!

1 kommentti:

  1. Voi harmi! Onneksi tallilla on aina väkeä, niin tarvittaessa mekin ehditään kävelyttämään ja kylmäämään, mikäli et itse ehdi. Toivottavasti ori alkaa toipua hyvin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!