maanantai 28. toukokuuta 2012

Tutustumista uuteen talliin

Tämä viikko ollaan vietetty rennoissa merkeissä tutustuen uuteen talliin ja tallilaisiin sekä hevosiin. Diiva on viihtynyt hyvin uuden tarhakaverinsa Bean kanssa ja tammat ovatkin yllätyksekseni jo hyvää pataa keskenään. Diiva tietysti heti näytti kiukkuisesti kaapin paikan uudelle tuttavuudelle, mutta nyt tammat syövät jo sulassa sovussa samalta heinäkasalta. Välillä tietysti Diivan pitää hieman pomottaa, mutta onneksi Bea ei hankaa vastaan vaan alistuu nöyrästi prinsessa-Diivan tahtoon!

Alkuviikosta taluttelin vain Diivaa kevyesti ja kävimme tutkimassa lähimaastoja. Se oli matkan jäljiltä vielä vähän jäykkänä. Keskiviikkona sitten kapusin ensimmäistä kertaa selkään ja ratsastin kentällä tutustellen tammaan. Ratsastin askellajit läpi, tehtiin väistöjä, taivutteluja ja muita perusjuttuja. Diiva oli hieman jäykkä, mutta kuitenkin reipas ja innokas. Torstaina ratsastin myös koulua, mutta käytiin alku- ja loppukäynnit maastossa. Perjantaina sain maastoseuraa ja käytiin Dintin ja Murun kanssa tutustumassa lähimaastoihin. Eilen Diiva sai viettää vapaapäivän, syöttelin sitä pitkään tallipihassa.

Tänään sitten pidin tallilla estevalmennusta, ja sitä ennen kokeilin itse hypätä Diivalla hieman. Mentiin taas alkuverkat maastossa, koska oli mukava keli. Kentällä otettiin ravia ja laukkaa molempiin suuntiin, venytettiin ja lyhennettiin vähän askelta ja tulin sitten muutaman kerran pari pystyä ja sarjaakin. Diiva oli pirteänä ja hyppäsi kivasti. Jäi kiva fiilis ekasta hyppykerrasta.

Oli mukava pitää valmennusta tallilaisille. Todella hienoja ratsukoita! Mietinkin, uskaltaako tällainen tavisratsastaja edes opettaa näinkin hyviä ratsastajia, mutta kaikilta löytyi kuitenkin jotain pientä kehitettävää. Sain ihan hyvää palautetta tunnista oppilailta. Ensi viikolla uudestaan! Yritämme päästä Diivan kanssa itsekin valmentajien silmän alle mahdollisimman pian.

-Nitya

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!