keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Laidunkauden avaus

Hevosten lasku kesälaitumille sujui oikein jouhevasti! Näköjään kerrankin hevosten ryhmittäminen onnistui: hevoset ovat alkaneet sulautua hyvin yhteen, kukin omissa laumoissaan.

Orit pörhistelivät minkä ehtivät, sillä käytännön aikataulusyistä myös tammat olivat seassa mukana. Jokainen hevonen taisi jo aavistaa minne sitä oltiin oikein matkalla. Lopulta hevosten päästessä vapaaksi aitoihinsa hevosten omistajat jäivät katsomaan kauramoottorien temmellystä. Cee kiteyttikin aika loistavasti tapahtuman tärkeyden: "Laidunkauden alku on (melkein) suurempi juttu kuin kesän ensimmäinen irtojäätelö - ilman sitä kesäfiilistä ei vain synny".


Nuoriso meinasi juoksuttaa vanhempaa väkeä vähän liiaksikin ja välillä käytiin pieniä nahisteluita, mutta iltaan mennessä laumat olivat jo asettuneet rauhallisesti lekottelemaan ilta-auringossa. Toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin rauhaisasti ja itse olen ottanut kengät pois vähemmällä käytöllä olevilta hevosiltani. Säästytäänpähän haavereilta jos joku näistä sattuu antamaan monoa kaverille välien selvittelyissä tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!