sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Uusia tulokkaita Virosta!

Norppa ja Loru saapuivat tänään Järviluotoon etelä-naapurin puolelta. Pääsin jällleen kerran tutustumaan Tuulin ihanaan torinhevosvalikoimaan ja ensimmäistä kertaa mukaani tarttui urheilusuuntaisia toreja. Aikaisemmin olen ostanut vain universaaleja otuksia, mutta tällä kertaa näin päin. Järviksen hevoskanta on turhan suppeaa nykyisin ja sekaan oli ehdottomasti saatava uutta verta mahdollisimman pian.

Nuorisoa tsekkaamassa 3-4 vuotisten orilaitumella
Matka Järviluotoon sujui mutkitta, vaikkakin sekä tamman että orinkin hermot olivat hieman koetuksella, sillä ne kulkivat samassa hevosrekassa koko matkan ajan. Loru oli pääosin tyynempi kuin Norppa, joka tuntui käyvän turhankin kuumana vierustoveriinsa. Matkan jatkuessa hevoset kuitenkin tottuivat tilanteeseen ja matka jatkui rauhaisasti. Kummatkin hevoset olivat kaikenkukkuraksi äärimmäisen helppoja lastata!

Norppa on vasta 5-vuotinen, mutta sillä on startattu jo nuorten hevosten luokkia Virossa (parhaimmillaan he A). Tähän saakka ori on pärjännyt loistavasti ja liikettäkin siltä tuntuisi löytyvän. Hintalappu oli orin tason mukainen, mutta toisaalta nyt oli kerrankin kunnon mahdollisuus satsata oikeasti super-lupaavaan hevoseen! Lorustakaan ei paljoa moittimista löydy ja senkin ratsukoulutus on jo erittäin hyvällä mallilla. Olen tehnyt jo etukäteen diilin valmentajani Hannu Multalan kanssa, että hän saa luotsata tammaa korkeammalle tasolle ja viedä sitä eteenpäin aina 140-tasolle asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!