sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Takaisin kotona

Pääsin vihdoin takaisin kotiin kolmen viikon englannin matkaltani ja päätin mennä heti ensitöikseni katsomaan, miten kaksi hevostani voivat. Ne olivat saaneet pulskistua laitumella ja nauttia kesästä vain laiduntamisen ja kevyehkön liikutuksen merkeissä. Tänään kuitenkin meinasin vetää hieman perusteellisemman koulutreenin molemmille yksityisilleni.

Tallille päästyäni hain ensin Satorun sisälle ja laitoin sen ratsastuskuntoon ja vein sen kentälle. Lämmittelin sen ensin huolellisesti ja huomasin heti, että se oli vähän tahmea eikä oikein liikkunut lennokkaasti. Aloin heti työstää sitä taivutuksilla, siirtymisillä ja tempon vaihteluilla. Vähitellen ori alkoi taipua paremmin ja se muuttui rennommaksi. Kun olin saanut sen kunnolla peräänantoon ja liikkumaan sulavasti, treenasin hieman vaikeampia koululiikkeitä, jotka eivät aluksi oikein tahtoneet orin alkua lennokkaammasta asenteesta huolimatta onnistua ensiyrittämällä. Onneksi tarpeeksi kauan yritettyäni Satorukin lopulta sai suoritettua vaikeammatkin liikkeet ilman suurempia virheitä. Taputin sitä lopuksi kaulalle ja kävin maastossa jäähdyttelemässä orin.

Takaisin tallille päästyäni pesin hikisen hevosen ja jätin sen talliin kuivumaan sillä aikaa, kun hain Watarun sisälle ja hoidin sen ratsastuskuntoon. Vein sen kentälle ja aloitin lämmittelemällä ponin. Sen pienet askeleet tuntuivat hetken oudolta, koska olin ratsastanut hetki sitten isolla täysiverisellä, mutta pian pääsin kunnolla mukaan myös shettiksen askellukseen.

Aloitin Watarunkin kanssa ensin työstämällä sitä taivutuksilla, siirtymisillä sekä tempon vaihteluilla. Poni yritti heti alusta saakka vaivihkaa luistaa tehtävistä, mutta skarpatessani tarkkaavaisuuteni kanssa sain Watarunkin liikkumaan hienosti ja rennosti allani. Menimme seuraavaksi vähän pohkeenväistöä ja vähän vaativampia teitä nopeammassa tempossa, joka pisti ensin pikkuponin vähän koville, mutta muutaman yrityksen jälkeen nekin alkoivat sujua. Lopuksi kiitin Watarua hyvästä ratsastussessiosta ja kävin maastossa myös tämän karvapallon kanssa. Sen jälkeen pesin tämänkin ja taluttelin sitä pihalla niin kauan, että se kuivui. Vein sen sitten takaisin laitumelle ja hain myös Satorun ulos laitumelle.

Kun molemmat hevoset olivat ulkona tyytyväsenä mussuttamassa ruohoa, minä siivosin molempien karsinat ja putsasin varusteet. Poikkesin niiden jälkeen vielä tervehtimässä molempia oreja ennen lähtöäni kotiin.



-Procella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!