lauantai 19. lokakuuta 2013

Ensilumi

Kampesin itseni ylös sängystä ja join pikaisen aamukahvin, ennen kuin puin vaatteet ylleni. Nykäisin päälleni ratsastushousut ja kevyen kuoritakin, sillä suunnitelin meneväni maastoon Nennalla. Aamutalli olisi kuitenkin tehtävä ensin, ja tällä kertaa se jäikin kokonaan minun kontolleni.

Aukaistessani verhot huomasin, että ensilumi oli satanut maahan. Tai siis oikeastaan ensilumi satoi juuri parhaillaan maahan hirvittävällä tahdilla. Lunta tuntui pyryttävän aivan taivaan täydeltä, ja samaan aikaan tajusin, ettei yhdelläkään hevosella ollut hokkeja jalassa.. Se siitä maastosta. Ruokin hevoset kiireen vilkkaa, ja aloitin heti hevoskatraan loimittamisen. Vaikka lunta satoikin, pakkasta oli vain muutama aste ja päivänmittaan se varmastikin vaihtuisi nollaan, joten sää oli märkä ja kylmä myös hevosille.

kuva: ashley.adcox (lisenssi: by-nc-nd)
Loimitusrumban jälkeen soitin ensimmäisenä vakiokenkääjällemme, Jarmo Sääskiaholle. Jarmo pääsisi ilmeisesti tulemaan tallille vasta huomenna, mutta näinkin ison hevoslauman kengittämiseksi kengittäjän saaminen yhden päivän varoitusajalla on aika loistava juttu. Eivätpähän jää hevoset vuokraajineen ihan pulaan ja pelkän maneesin armoille. Liukasteltuani pihan läpi palasin hetkeksi sisälle, jotta sain syötyä aamupalan ennen karsinoiden putsausta ja vesien laittoa ulos. Lumipyry ei näyttänyt heltyvän lainkaan, mutta onneksi taivas alkoi kirkastua pikkuhiljaa, niin omakin olo piristyi. Luojan kiitos, olin vaihtanut talvirenkaat jo pari päivää sitten..

Talvi on saapunut Järviluotoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!