maanantai 11. kesäkuuta 2012

Arjen aherrusta

Heräsin aamulla seitsemän aikaan, vaikka herätyskello olisikin pirissyt vasta kymmenen maissa. Silloin harvoin, kun itselläni olisi mahdollisuus nukkua pitkään, arkipäivien unirytmi seuraa minua näihin harvinaisiin vapaa-aamuihinkin.. Nitya oli varmaan jo parhaimmillaan hoitamassa aamutallia, sillä poikkeuksellisesti hän oli tänään lupautunut tekemään sen puolestani.

Nousin verkkaisesti ylös sängystä ja laitoin kahvin porisemaan. Hoidin aamurutiinini kerrankin perusteellisesti ilman kiirettä nauttien ihanasta hiljaisuudesta, kun mieheni oli herännyt jo kuuden maissa viemään lapsia päiväkotiin ja menemään itse töihin. Rojahdin tummalle divaanisohvalle ja katselin televisiota, mutustaen samaan aikaan edellisenä iltana valmistamaani hedelmäsalaattia. Jouduin jälleen noukkimaan pois seasta kirsikat, joita tuli lähes poikkeuksetta pienen hedelmäcocktail-purkin mukana.

Aamupalan jälkeen suuntasin tallille ja aloitin hevosten päivittäisen liikutuksen. Alkuun hain Terjan sisälle ja harjasin sen pikaisesti, jonka jälkeen suitsin sen ja hyppäsin selkään. Mikä olisikaan parempaa kuin kevyt ja rento maasto ilman satulaa kesäisessä säässä. Reissu itsessään meni ihan hyvin, mutta auringon alkaessa porottaa täydeltä taivaalta ja lämpöasteiden noustessa paarmoja alkoi kerääntymään suorastaan riesaksi asti, etenkin rannalla jossa kävin uittamassa tammaa. Terja näytti nauttivan päästessään pitkästä aikaa veden äärelle kahlaamaan ja meinasi hämmästyksekseni innostua jopa liiaksikin.

Saapuessani takaisin ystäväni Salla oli jo tullut paikanpäälle. Hän käy liikuttamassa Daalian maanantaisin sekä torstaisin, sillä itselläni ei yksinkertaisesti aika riitä kaikkien hevosten ratsastamiseen päivittäin. Tervehdimme, vaihdoimme kuulumiset ja kerroin että Daalian tummanvihreä satulahuopa on pesty, joten sen löytää satulahuoneen oikeanpuoleisesta kaapista. Myös satulan paikka oli hieman vaihtunut, sillä toissapäivänä siivosimme satulahuoneen oikein talkooporukalla lattiasta kattoon saakka.

Eilen olin Riia Lehtosen kouluvalmennuksessa Rossulla ja molemmilta irtosi hiki enemmän kuin hyvin, joten päätin antaa Rossulle vapaan ja ratsastinkin sen sijaan Jaavalla. Pistin tamman kuntoon ja kokosin kaksi pientä ristikkoa kentälle, sillä tänään minua ei huvittanut harrastaa niin sanottua pilkun viilausta kouluratsastuksen parissa. Verryttelin Jaavan ensin huolella ja odotin, että sain ratsastettua sen rennoksi ja myötäämään niskasta. Kun ratsu tuntui olevan hyvin avuilla aloitin hyppäämään ja tamma toimi kuin toimikin ihmeellisen hyvin. Vältyimme kompuroinneilta ja lähestymiset sujuivat kuin vettä vain, vaikka yleensä Jaava ja minä molemmat olemme aivan pää pyörällä heti kun tulee eteen hieman vaikeampia kuvioita.

Loppuverkan jälkeen laskeuduin ratsailta, riisuin varusteet, kylmäsin Jaavan jalat ja vein hevosen takaisin laiduntamaan. Tämän jälkeen siivosin kaikki asutut karsinat ja lähdin käymään talossa suihkussa, sillä aioin piipahtaa vielä keskustassakin asioilla ja ehkä vähän shoppailemassa. Myöhemmin pitäisi vielä liikuttaa Rolle, mutta se sai tällä kertaa jäädä iltaan.

-Taru Koivula, tallin omistaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!